De Rode Schaar, dat is de paraplu (of het vingerhoedje!) waaronder Guanita en Angelita Lesage elke dag enthousiast met naald en draad in de weer zijn. Maak kennis met de twee zussen die couture met de paplepel binnenkregen.

Over ons

Als jonge meisjes hielpen we onze mama en oma na school in hun naaiatelier. We raakten in de ban van het vak en leerden stap voor stap kledingstukken zó aanpassen dat ze als een tweede huid gingen aanvoelen. Vandaag, zoveel jaren later, dagen we elkaar nog altijd uit om onze technieken te blijven verfijnen, en genieten we nog even hard van kledingstukken die klanten doen stralen.

Al drie generaties lang is de Rode Schaar hét adres voor je aanpassingen en retouches van kleding en gordijnen. Onze specialisaties zijn het (her)maken van gala- en trouwjurken, maar ook bedrijven vinden al jaren de weg naar de Rode Schaar.

Internationale erkenning

Onze passie voor het vak bleef niet onopgemerkt. Een tevreden klant raadde ons de beurs voor ‘Jong getalenteerden in erfgoedberoepen’ aan, en we waagden onze kans. Als een van de slechts zestien gelukkigen uit heel België werden we geselecteerd om verder te gaan studeren in het buitenland! Omdat de jury in ons verhaal geloofde, kregen we de kans om enkele cursussen Haute Couture-technieken te volgen aan onder meer de Meester Kleermakerschool (Amsterdam) en The Couture Sewing School (Baltimore, USA).

In augustus 2017 heeft Guanita Lesage ook een masterclass gevolgd waar ze les kreeg van de allerbeste corsetmakers van de wereld tijdens de Oxford Conference Of Corsetry te Oxford, UK. Een onvergetelijke ervaring.

In 2017 werd Rode Schaar ook officieel erkend als ambachtsman door het ministerie van binnenlandse zaken en kregen we het geregistreerde label ‘Erkend ambacht’ toegekend.

Sinds februari 2018 kunnen wij je evenementen en huwelijksfeesten nét dat tikkeltje extra geven. We verhuren unieke, feeërieke outfits en performers zodat je feest nog magischer wordt. Alle outfits zijn ambachtelijk door ons gemaakt. Meer info hierover vindt u op de volgende pagina’s:

Schakel ons vakmanschap in

Benieuwd hoe ons vakmanschap jouw evenement of huwelijksfeest extra magisch kan maken? We creëren en verhuren unieke, feeërieke outfits en voorzien zelfs performers om je event naar een hoger niveau te tillen. Neem gerust een kijkje op onze pagina’s en laat je inspireren!

Creations & events

Bruidsjurken

Press & awards

Certificaat Guanita

Zusjes toveren met naald en draad in De Rode Schaar

De zussen van De Rode Schaar

Zussen maken korsetten en bruidsjurken op maat

Rode Schaar wint Koning Boudewijnbeurs

For Lovers publireportage

Dag van de ambachten

Mechelse Rode Schaar in de kijker tijdens Dag van de Ambachten